Sådan gør du din langsomme Mac eller PC hurtigere

Der er få ting, der er mere irriterende end en gammel og træt computer. Måske hakker computeren, måske er den bare sløv og langsom, men uanset årsagen, er det et irriterende hverdagsproblem.

Heldigvis er der en masse gode råd at hente, når du ønsker en hurtigere Mac og PC, og der er flere manuelle løsninger og programmer, der kan komme dig til gode.

Men hvorfor opstår problemet med en sløv og langsom computer i første omgang?

Derfor bliver din computer sløv

Der kan være mange forskellige årsager til, at du oplever, at din computer opfører sig sløvt og langsomt. Det er desværre en ofte kendt problemstilling, der opstår med tiden og i takt med, at din computer fyldes med programmer, filer og diverse billeder og dokumenter.

Derudover kan computerens sløvhed også have noget at gøre med computerens levealder, der kan påvirke hurtigheden, når du anvender din computer.

En anden årsag til, at din computer bliver sløv er, hvis du har en masse programmer kørende på én gang. Det samme gælder faktisk med din telefon, hvis du har alverdens faner åbne. Det tager ressourcer fra din computer, der skal køre programmerne i baggrunden.

 

Hvad kan du gøre manuelt?

Løsningen på at få tilført nyt liv til din gamle computer ligger flere steder. Du kan f.eks. selv gøre flere ting manuelt for at skabe de bedste betingelser for en hurtig og velfungerende Mac eller PC.

Første trin er at lave en effektiv oprydning på din computer. En computer kan så nemt som ingenting blive sløv og langsom, hvis hukommelsespladsen er godt opfyldt og presset. Du kan derfor få en hurtigere computer ved at frigøre plads på din computer.

Måske bruger du alligevel ikke alle dine gamle dokumenter mere, hvorfor det ikke er nødvendigt at have dem liggende på computeren og optage pladsen.

Ønsker du stadig at gemme dine gamle filer og dokumenter, er det derfor bedre at backe dem up, f.eks. på en ekstern harddisk eller online via. Google Drev. Efterfølgende kan du slette dem på din computer, så du får en masse ny plads på computeren.

Ønsker du en hurtig Mac eller PC er det også en god idé regelmæssigt at slukke eller genstarte din computer, så den ikke kører i døgndrift og samtidig operativt er opdateret.

 

Disse programmer kan hjælpe dig med at gøre din computer hurtigere

Et andet effektivt trick til at genskabe en hurtig computer er, at du får styr på dine programmer. Slet alle de programmer, du ikke bruger.

Derefter er det essentielt, at du sikrer dig, at du har et godt antivirus-program.

På den måde sikrer du dig, at din computer eller mac ikke kommer i nærheden af ødelæggende elementer for din computer.

Sikkerhedsprogrammer som MacKeeper holder derfor din computer ”ren” og beskyttet, ligesom sikkerhedsprogrammer renser din computer for alt, der ikke er godt for den.

På den måde kan et sikkerhedsprogram gøre en altafgørende forskel for, at din computer bliver hurtigere eller ikke ødelægges af unødige og ukendte filer, når du surfer på nettet.