5 grunde til at din computer bliver langsom

De fleste mennesker kender det: Computeren er ved at blive langsom, og det er drønirriterende hver gang, den skal bruges. Vi er næsten alle sammen blevet utrolig afhængige af vores computere, og fred være med det. Men du kender sikkert det, at du kommer helt op i det røde felt, når den ikke fungerer optimalt. Så kan du næsten ikke være i dig selv, da du bare gerne vil videre i konteksten. Der er heller intet værre, end når du bare gerne vil i gang med noget bestemt, og du ikke kan komme til det, fordi computeren tager sig god tid til at starte, åbne eller lukke et program eller til at slukke. Uanset hvad, så er det nok ikke noget, du gider at bruge mere tid på end normalt.

Der kan være flere grunde til, at din computer pludselig ikke er så hurtig, som den førhen har været. Det kan og være ret svært at gennemskue, hvad problemet er, især hvis du ikke er typen, der generelt går ret meget op i computere. Der er dog 5 typiske grunde til, at din computer pludselig bliver langsom: Der er virus, den har været tændt længe, for mange programmer kører, for gammel version af Windows og der er for mange på nettet.

1.      Virus, der sløver din computer

Din computer kan være beskadiget med virus. Det vil sige, at din computer er inficeret med en virus, der er der for at skade den eller måske stjæle din data. Der er nogen udefrakommende, der har placeret virussen i din computer uden at have nogle former for gode intentioner med det. Det er derfor en rigtig god ide at få det fjernet. Ikke kun fordi din computere bliver langsommere, men også da det netop kan betyde, at dine data bliver stjålet. Det kan eksempelvis være data fra din bank, som du helst ikke ser ryger ud til andre mennesker end dig selv. Du skal derfor huske at være opmærksom på, om der er virus på din computer af flere gode grunde.

Det er ligeledes smart, hvis der er andre, som til tider bruger din computer. De ville nok også blive ked af, at deres data var blevet stjålet, fordi de lige skulle låne din computer. Du skal derfor også huske at gøre andre mennesker opmærksomme på, at du har virus på din computer. På den måde ender du ikke med at blive uvenner med nogen.

2.      Din computer er for længe tændt

Det gavner aldrig din computer, hvis du har den tændt for længe. Du skal huske at slukke den, når du er færdig med at bruge den. Det er en dårlig ide, hvis du blot lader den stå uden, at du rent faktisk bruger den. Dette vil nemlig også være med til at gøre din computer langsommere. Du skal derfor forsøge at gøre det til en vane, at du lige slukker for din computer, når du er færdig med at bruge den.

Det kan selvfølgelig virke fjollet at slukke for computeren, his du skal bruge den kort tid efter. Men det er i virkeligheden det, der skal til, hvis du gerne vil have at din computer fortsat skal være velfungerende. Så betyder det i sidste ende ikke så meget, hvis du flere gange skal bruge tid på at tænde den op.

3.      Et utal af programmer kører

Det er svært ikke at have en masse programmer kørende på sin computer, hvis der er mange ting, du gerne vil på den. Så kan det være lettere at åbne dem alle, når du skal bruge den. Du vil sikkert også nødig skulle lukke dem ned, selv om du regner med at være færdig. Det kunne jo tænkes, at du skulle bruge dem igen. Men du bør hellere lukke dem ned, for det kan i sidste ende gøre, så din computer bliver langsom. Og dermed bliver det endnu svære og mere langsomt, når du skal åbne for dine programmer endnu en gang.

Det handler i sidste ende om, at du bare skal lære dig selv at lukke programmer ned, når du ikke bruger dem længere. På den måde kommer du let uden om at din computer bliver langsom i længden. Det kan eksempelvis være utrolig irriterende, når du skal til og i gang med en film. Når det sker, så tager det utrolig lang tid at komme i gang med en film, som du egentlig bare gerne vil i gang med at se. Hvi det sker, så skal du bare huske dig selv på, at du måske bare lige skal lukke nogle programmer ned. Så fungerer det sikkert fint igen.

4.      En for gammel version af Windows

Det er vigtigt, at du husker at opdaterer din version af Windows i ny og næ. Ellers er du pludselig et par opdateringer bag ud. Det kan være med til at gøre din computer langsom. Det giver måske sig selv, at din computer skal være helt opdateret, hvis den skal kunne følge med de andre. Det er en rimelig let måde at gøre din computer en smule hurtigere, og det koster dig ikke noget.

5.      For mange bruger internettet

Det er efterhånden en gammel nyhed, at hvis mange bruger internettet, så bliver computeren langsommere. Den kan være så gammel en fakta, at du måske helt glemmer at tage højde for den. Men det passer stadigvæk, så det er rigtig fint, hvis du også lige husker på det. For det kan sagtens have en masse betydning for, hvor hurtigt din computer kører.

Her er dermed nogle grunde til, at din computer kan være blevet en del langsommere. Du kan derfor lige se den igennem, når du har glemt, hvorfor din computer kan være blevet langsom. Du kan selvfølgelig også kigge lidt på nogle andre hjemmesider, som måske kan give dig nogle andre tips. I denne artikel har du ikke fundet nogle større problemløsninger, men det kan du eksempelvis på Fyens Stiftstidende. Her finder du nogle gode ideer til, hvordan din computer kan blive hurtigere, end den er nu.