Guide til at købe en brugt bil sikkert og hurtigt på nettet

I dag bliver langt de fleste køb foretaget på nettet, og år efter år bliver der slået rekorder inden for E-handel. Det skyldes, at det er nemt at navigere rundt på nettet i de mange webshops, hvor man f.eks. kan sammenligne priser og produkter, søge om informationer osv.
De fleste tendenser viser, at nettet i høj grad bliver brugt som informationssøgning før, der bliver købt en bil. Der er dog flere ting, som man skal holde øje med under informationssøgningerne, da der kan være svindlere bag. Vi har derfor lavet en guide, så du trygt, sikkert og hurtigt kan købe en brugt bil, som du har fundet på nettet.

Før dit køb

Det første skridt i processen er at finde den helt rigtige bil. Når du søger på biler i googles søgemaskine, kommer der et hav af resultater frem, og det er derfor vigtigt at kunne gennemskue, om afsenderen er troværdig, fordi der findes mange svindlere derude. Du kan f.eks. tjekke dem på Trustpilot eller på Firmatjek.
Når du har fundet den helt rigtige bil, er det en god ide at kigge nærmere på den. Kig altid godt på billederne og de informationer, der hører med. Her er at andet godt råd også at sammenligne den med andre bilforhandlere eller private personer, der sælger samme bil, da du måske kan få den til en billigere pris eller i bedre stand.

Under dit køb

Mange bilkøb på nettet kan ofte være meget impulsive, og det er derfor en god ide altid at tænke grundigt over det, og derfor anbefaler vi altid, at man møder forhandleren for at kigge på bilen sammen, da du kan have overset nogle ting, der kan påvirke dit køb. FDM har lavet en god tjekliste til dig, som gerne vil købe en brugt bil og vil være sikker på, at den er i orden. Lad dig ikke slå ud, hvis ikke alt bliver krydset af på listen, for hvis der er nogle små mangler som f.eks. en lygte, der ikke virker, kan du selv overveje at købe nye reservedele til bilen på f.eks. www.AutoDoc.dk.

Når du har tjekket bilen grundigt og prøvekørt den, er det sidste skridt at forhandle om prisen. Det er ikke sikkert, at alle forhandleren er lige villige til at skære i prisen, men det er altid et forsøg værd.

Det er altid en god ide at have de kritiske briller på, når du skal handle brugte biler på nettet, og sørg altid for at have dine rettigheder på plads, så du ikke snyder dig selv.

Husk aldrig at skrive under på noget før, du har tjekket, om bilen er i orden.

Hvis den gamle bil skal have forlænget levetiden kan du få inspiration herunder: